Publicacions

Des de finals de 2009, l'Institut Docent publica una línia editorial per tal d'acostar i difondre el coneixement que generen tot l'equip humà de professionals que integra la Fundació a la resta de la societat o bé a sectors especialitzats.

Dossier 'Impacte dels factors socials en l'atenció a la salut mental'

Estudi empíric en els centres de salut mental infantojuvenil i d'adults de Sants-Montjuic. Novembre de 2017

Veure Dossier


Dossier ‘Diagnóstico en salud mental: una aproximación ética’

Dossier fruit del treball interdisciplinar entre el Grup Aporia i l’Institut Docent. Novembre 2016.

La relació entre la filosofía i la salut mental desenvolupada en vuit conceptes: desde el punt de vista ètic i funcional, punt de vista integral i causal, la revisió del diagnòstic en les etapes evolutives de la persona, les conseqüències del diagnòstic i la resposabilitat , la participació del pacient al diagnòstic, la necessitat d’incloure a la familia a la coneixença del diagnòstic, la responsabilitat dels professionals vers l’autonomia dels pacients i el treball en equip o espais de reflexió necessaris. Veure Dossier


Adolescencia y transgresión: La experiencia del Equipo de Atención al Menor (EAM)

Autors: Jorge Tió, Lluís Mauri, Pilar Raventós, Begoña Vázquez, Juan Antonio Plá, Vicente Llibrer, José Luis Pérez i Gemma Borraz.

Editat per Octaedro. Octubre 2014.

L'Equip d'Atenció al Menor (EAM) de Salut Mental de Sant Pere Claver - Fundació Sanitària publica aquest llibre. Amb més de vint anys d'experiència en el tracte amb menors, els autors pretenen contribuir a la comprensió profunda dels problemes de conducta més conflictius que determinats adolescents poden plantejar en els seus entorns de convivència.

Exemplars disponibles. PVP 23€. Interessats posar-se en contacte a l’email info@spcdocent.org

Articles d'interès:

  • Presentació del llibre, veure fotos
  • Resenya de Jordi Sala a la Revista Temas de psicoanálisisi, veure pdf
  • Resenya de Jose Leal a AEN, veure pdf

Psicoterapia focal de niños. Una aplicación del modelo psicoanalítico en la Red de Salud Pública.

Edició en castellà a càrrec de Jordi Sala. Coautors: Amèlia Chancho, Enrique Ger, Carme Miquel, Abdon Montserrat, Roser Noguera, Carme Ríos i Encarna Sánchez. Unitat de Psicoteràpia Psicoanalítica per a infants i Joves (UPPIJ) de SPC-FS.

Editat per Octaedro. Juliol 2013.

Els autors exposen els principis en els que basen la seva pràctica clínica de psicoteràpia en nens amb un vocabulari bàsic que permet l’abordatge teoricotècnic del tractament psicoterapèutic  en menors. La seva expertesa en el sector els ha portat a descriure un mètode de treball que permet atendre les necessitats del tractament psicològic dels pacients correctament.

Exemplars disponibles. PVP 21,30€. Interessats posar-se en contacte a l’email info@spcdocent.org

Articles d'interès:


Psicoteràpia focal de nens

Edició a càrrec de Jordi Sala. Coautors: Amèlia Chancho, Enrique Ger, Carme Miquel, Abdon Montserrat, Roser Noguera, Carme Ríos i Encarna Sánchez. Unitat de Psicoteràpia Psicoanalítica per a infants i Joves (UPPIJ) de SPC-FS.

Editat per Grup del Llibre. Setembre 2009.

Els autors exposene els principis sobre els quals basen la seva pràctica psicoterapéutica, que desenvolupen dins del context de la Xarxa Pública de Salut Mental, a la Unitat de Psicoteràpia Psicoanalítica per a Infants i Joves (UPPIJ) de Sant Pere Claver-Fundacio Sanitària. Veure llibre

Exemplars disponibles. PVP 20€. Interessats posar-se en contacte a l’email info@spcdocent.org

L'Entrevista psicoanalítica. Una investigació empírica.

Autors: Jaume Aguilar, Maria Victòria Oliva, Carla Marzani.

Editat i publicat per l'Editorial Columna. Desembre 1998.

Llibre dintre de les monografies de psiconàlisi i psicoteràpia. Explica i aprofundeix l'avaluació psicoanalítica, la dimesió emocional de l'acte avaluador i l'adolescència com a període crític del desenvolupament. També presenta l'Escala de diagnòstic psicoanalític i quatre dels cinquanta-set casos clínics als quals fou aplicada.


Guia pràctica per a l’abordatge dels trastorn depressius en l’atenció primària.

Autors: professionals d’atenció primària i dels Centres de Salut Mental del Sector Sants-Montjuïc i Zona Franca. Febrer 2010.

Els autors d’aquest document, han elaborat  una guia pràctica amb l’objectiu de facilitar el maneig del pacient amb depressió al personal sanitari i no sanitari que s’hi troba implicat en el nostre àmbit geogràfic d’actuació.


Guia per a familiar en dol (versió Català i Castellà)

Autors: Guia coordinada per Maria Antonia Lacasta Reverte i Anna Novellas Aguirre de Càrcer.

Editada per www.alfinlibros.com.

Una guia recomanada per la Societat Espanyola de Cuides Paliatives (SECPAL) que intentar explicar en què consisteix el dol, les seves principals característiques, quan pot durar, quins sentiments s’experimenten i com ho viuen els infants, els adolescents i els adults per tal d'intentar donar algunes recomanacions per afrontar aquesta etapa i saber detectar quan i com és necessari demanar ajut.


Mimi y la jirafa azul

Aquest conte escrit per Cécile de Visscher i María Ella Carrera va dirigit als més petits que tenen un familiar amb discapacitat. Amb il·lustracions senzilles, aquesta història busca animar a l’infant a expressar tot allò que sent al viure una situació difícil a casa i que sovint no troba com expressar. Aquest conte ofereix una visió positiva als menuts i algunes notes per als pares i educadors. Pots trobar aquest llibre a la Fundació Nexe o a les llibreries.Subscriu-te  al Sentits

  +info
Subscriu-te i rebras periòdicament el suplement digital amb les últimes notícies
Nom
Cognom
Email

Accepto la política de protecció de dades
Mapa  |  Intranet  |  Avís legal
Disseny: martasdesign.com