Activitats Gratuïtes

L'Institut Docent i Recerca organitza periòdicament xerrades o activitats gratuïtes i d'interès general obertes a tots els públics sobre temes d'actualitat.

L'expertesa dels ponents, generalment professionals del Grup Sant Pere Claver, és una de les característiques singulars d'aquests espais que serveixen per conèixer, aprofundir i compartir coneixement.

Converses: Entenent la depressió en la infància i l'adolescència

El primer Converses del 2018 és el que vam aplaçar en el Mentalitza't del 2017. Meritxell Fortea, Psiquiatra del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil i Paola Rossi, de l'Equip d'Atenció al Menor seran les dues professionals de Sant Pere Claver encarregades d'informar-nos sobre la depressió infantil i juvenil.

Inscriu-te »Més informació »

'Converses' anteriors


Converses : El dolor. El cervell com a generador de dolor permanent

El cap de servei de electromiografíes de Sant Pere Claver - Fundació Sanitària, Jaume Valls ens explicarà d'on prové el dolor i les seves conseqüències al nostre cos.

Més informació »

Converses: Joves i drogues

Jordi Bernabeu abordarà la problemàtica de les addiccions durant l’adolescència i la joventut i els risc que pot generar en la salut mental dels joves.

Més informació »

Converses : Ús i abús d'ansiolítics i antidepressius (Inscripcions tancades)

Jordi Casas serà l'encarregat de dirigir el Converses sobre els medicaments i com afecten a la salut.

Més informació »

Jornada: Les relacions afectives de les persones amb discapacitat intel·lectual

Jornada per poder exposar i debatre el paper dels professionals i familiars sobre les relacions afectives i sexuals de les persones amb discapacitat intel·lectual. Un espai per reflexionar sobre aquest tema.

Més informació »

Converses : Persones sense llar

El primer Converses del 2017 serà per tractar l'estigma de viure al carrer. El ponent que ens acompanyarà serà el David Vàzquez, Educador Social i Psicopedagog.

Més informació »

I Jornada Atenció a la Salut Mental dels Refugiats

Proposem organitzar una Jornada científica al voltant de l’atenció a la Salut Mental dels refugiats, un col·lectiu especialment vulnerable a patir trastorns depressius, d’ansietat, adaptatius, psicòtics, d´estrés postraumàtic (el conegut com a síndrome d´Ulises), addictius o els propis de dol migratori.

Més informació »

La Salut emocional de la Familia

En motiu del Día Mundial de la Salut Mental, l'Institut Docent inclourà dintre de les activitats programades per aquella jornada un Converses relacionat amb la Familia. Ponents:Jordi Codina, Abdon Montserrat. Modera: Raul Alcázar

Més informació »

Adicció a les noves tecnologies

Actualment vivim conectats i això vol dir que podem arribar a ser adictes a les noves tecnologíes. En aquest Converses tractarem sobre això: com fer-ne un bon ús amb el Jordi Bernabeu.

Més informació »

Síria, guerra i refugi. El dilema de deixar el teu país

Arrel del conflicte a Síria i el desplaçament de refugiats que emigren a d'altres països, Sant Pere Claver - Fundació Sanitària i l'Institut Docent organitzen una xerrada amb expert del Servei de Refugiats i immigrants de la Creu Roja Catalunya, experts de la fundació i un metge d’origen sirià que compartirà la seva experiència.

Més informació »

Llars amb autonomia: Suport a la vida independent per a persones amb trastorn mental.

L'Equip de Suport a l'Autonomia de la Fundació Serveis Socials inaugura els Converses 2016. Informaran sobre l'atenció al domicili, les necessitats que s'atenen i els suports que s'ofereixen a persones amb trastorn mental.

Més informació »

Converses: Les relacions amb els adolecents avui. Tens fills adolescents? Els gaudeixes?

8 oct- Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, Gemma Borraz, psicòloga de l’EAM i Ariadna Pérez, psicòloga del CSMIJ de Sant Pere Claver ens parlaran de com fer front a la relació entre pares i adolecents. Entrada gratuïta amb inscripció.

Més informació »

Taula Rodona: Emigrar durant la infància (AFORAMENT COMPLET)

17 set - Taula rodona: Emigrar durant la infància. Presentació del teaser: Caure del Niu El documental explora la vida de diferents joves i infants immigrants que han arribat a Barcelona, un viatge de l'origen al present de les seves preocupacions, els seus anhels i les seves esperances, i de les dificultats de començar una nova vida.

Més informació »

Converses: El meu fill podrà ser autònom algun dia? Autonomia i discapacitat. TANCAT

15 set- Ramón Novell Alsina, Metge psiquiatre ens parlarà sobre les maneres d'atendre a les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva capacitat per ser autònoms.

Més informació »

VII Jornada PAE-TPI. Salut Mental: Noves tecnologies i mitjans de comunicació.

La Jornada Anual d'enguany reflexionarà sobre dos temes: Com poden contribuir al diagnòstic i al tractament les noves Tecnologíes de la Informació i de la Comunicació (TIC) especialment en programes com el PAE-TPI que s’adreça a la poblacíó jove. I sobre el tracte que donen els mitjans de comunicació als problemes de Salut Mental. I com poden contribuir a facilitar la detecció i el tractament precoç.

Més informació »

Converses: Efectes de la crisi sobre la salut. Què podem fer per viure millor?

21 Maig, Eulàlia Torrent serà la ponent convidada que ens informarà sobre els items més importants a tenir en compte entre salut i crisi. Inscripcions obertes!

Més informació »

Converses: Com saber si cal incapacitar a una persona?

El proper 19 de març,inaugurem els Converses 2015. Luz Fernández-Palero, Treballadora social i Coordinadora de l'Àrea Social de la Fundació Lluís Artigues ens explicarà què fan les entitats tutelars. Patrocina: Juanola

Més informació »

Discussió i diàleg llibre 'Psicoterapia focal en niños'

Arran de la seva edició en castellà.

Més informació »

Cafè Obert. Tasted màgic: Xerrada de màgia

El Mago Torino ens introduirà el tema de la màgia al llarg de la història de forma amena i divertida. Un espai de vivències i testimonis per compartir.

Més informació »

Homenatge a Foucault. La biopolítica 30 anys després

Commemoració a un dels referents intel.lectuals més importants per a la comprensió de les relacions individu-societat dintre de l'àmbit del trastorn mental. Co-organitza Sant Pere Claver-Fundació Sanitària.

Més informació »

Converses: 'El Càncer. Tractament i prevenció

Com fer front a aquesta malaltia un cop és diagnosticada? Aquesta i altres qüestions tindran resposta a la propera xerrada gratuïta de l'Institut Docent. Entrada lliure i gratuïta. Aforament limitat.


Ponent: Eva Antolín Agustí. Psicòloga. Especialista en Psicooncologia.
Dia: 12 desembre de 19:00 a 20:15
Lloc: Institut Docent-Sant Pere Claver (C/ Vila i Vilà, 16 Barcelona. Sala Joan Gonzalo, 5a. planta)

Més informació »

Com fer front a la jubilació

I ara què fem? Com ens organitzem el temps? Quines sensacions es tenen quan arriba la jubilació? Aquestes podríen ser algunes de les preguntes que trobaran resposta en el pròxim 'Converses'.Us hi esperem!


Ponents: Gloria Mateu i Marta Lleonart
Dia: 26 Setembre a les 19:00
Lloc: Institut Docent Sant Pere Claver (C. Vila i Vilà, 16 Barcelona)

Més informació »

Familiars i cuidadors: Els eterns oblidats

Com han d'afrontar els cuidadors els seu dia a dia? Com s'han de cuidar ells mateixos? La psicoterapeuta del Centre de Salut Mental de Sants (Sant Pere Claver) ens explicarà com fer front a la duresa d'haver de cuidar alguna persona depenent.


Ponent: Joana Lara, Psiquiatra de Sant Pere Claver-Fundació Sanitària
Dia:Dijous 9 de maig de 19h a 20.15h
Lloc: Sant Pere Claver -Institut Docent (C. Vila i Vilà, 16 08004 Barcelona)

Més informació »

Alzheimer i malalties degeneratives

El Dr. Moreno, director mèdic de Sant Pere Claver - Fundació Sanitària, explicà què és l'Alzheimer i altres malalties degeneratives, com es produeix, les diferències amb l'envelliment i com detectar possibles símptomes. Vegeu al vídeo a l'apartat 'més informació'.

Ponent: Alfred Moreno, director de mèdic de Sant Pere Claver
Dia:Dijous 21 de març de 19h a 20.15h
Lloc: Centre Cultural Albareda (C. Albareda, 22 08004 Barcelona)

Més informació »

Estrès i Ansietat. Eines per posar-hi remei

El Dr. Clusa, cap del Servei de Salut Mental de la Fundació Sant Pere Claver, va explicar en la seva conferència com reaccionar davant els simptomes d'estrès i ansietat i com posar-hi remei. A la part inferior, a 'més informació', teniu un vídeo divulgatiu.

Ponent: David Clusa, Cap de Salut Mental de Sant Pere Claver
Dia:Dijous 31 de gener de 19h a 20.15h
Lloc: Sant Pere Claver -Institut Docent (C. Vila i Vilà, 16 08004 Barcelona)

Més informació »


Vídeos dels Converses

Visita el nostre canal de YouTube

Subscriu-te  al Sentits

  +info
Subscriu-te i rebras periòdicament el suplement digital amb les últimes notícies
Nom
Cognom
Email

Accepto la política de protecció de dades
Mapa  |  Intranet  |  Avís legal
Disseny: martasdesign.com